Covid situatie Taiwan

Deel dit bericht

 

Algemeen

Zoals u zult hebben gemerkt, hebben de Taiwanese autoriteiten hun Covid-beleid aangepast en een draai gemaakt naar “leven met het virus”. Ondanks de stijgende dagelijkse besmettingen vindt er versoepeling plaats van de Covid-maatregelen. Vanuit de lokale overheid ligt de focus op het voorkomen van een overbelasting van de medische zorg in Taiwan. De grenzen van Taiwan worden stapsgewijs geopend en de quarantaine periode voor inkomende reizigers wordt vanaf 9 mei as verminderd naar 7 dagen gevolgd door 7 dagen “self-health management”. Daarbij is quarantaine thuis, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk. Ik adviseer u om de instructies van de lokale autoriteiten (die bijna dagelijks worden aangepast) nauwgezet op te volgen waar het gaat om de richtlijnen bij besmetting, quarantaine, self-health management, toegang tot medische zorg, etc.

Digitale vaccinatiebewijzen

Het Taiwanese digitale vaccinatie certificaat (DCC) kan verkregen worden via https://dvc.mohw.gov.tw waarin de in Taiwan geregistreerde vaccinaties (National Immunization Information System / NIIS) zichtbaar zijn. Eventuele vaccinaties buiten Taiwan kunt u via uw lokale Wellness Center (健康中心) in NIIS laten registreren zodat deze opgenomen worden in het Taiwanese DCC.

Het Taiwanese DCC wordt ook geaccepteerd in de EU. Van belang is het echter dat het Taiwanese certificaat wordt opgezet naar het correcte EU-format via https://www.getcovidpass.eu/.

Personen met een Nederlands BSN nummer kunnen ook hun Taiwanese vaccinaties laten registreren in Nederland zodat deze worden opgenomen in de Nederlandse Digitale Corona Check (DCC) app. Daarvoor dient u een telefonische afspraak te maken in Nederland. Informatie over deze registratie: vindt u op www.rijksoverheid.nl, vaccinatiebewijs na vaccinatie in het buitenland.

Reizen van/naar Nederland

Reizigers vanuit Taiwan naar Nederland hebben momenteel geen Covid-restricties. Er is geen PCR test nodig noch hoeft er een vaccinatiebewijs getoond te worden. In Nederland is het DCC niet meer in gebruik; de internationale QR code in het Nederlandse DCC is nog wel geldig voor reizen binnen Europa.

Alle reizigers vanuit Nederland naar Taiwan hebben een negatieve PCR-test nodig die maximaal 48 uur voorafgaand aan het inchecken op de vlucht naar Taiwan is afgenomen. Vaccinatie-certificaten of Covid-herstelbewijzen vormen geen titel om te kunnen inreizen. Nog altijd hebben personen met een niet-Taiwanese nationaliteit of Taiwanese ARC een toegangsvergunning (visum) nodig voor inreizen. Deze kan worden aangevraagd bij Taipei Representative Office in the Netherlands.

Informatieservice buitenlandse zaken

www.Nederlandwereldwijd.nl is het overheidsportaal voor burgers in het buitenland. De medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Telefonisch bereikbaarheid is als volgt:
– Directe telefoonnummer is +31 247 247 247.
– Het lokale nummer van ons kantoor in Taipei (+886 2 8758 7200, keuze 1)

Via https://Informatieservice.nederlandwereldwijd.nl wordt u op de hoogte gehouden van de (veiligheids)situatie in Taiwan. Ik wil u hierbij oproepen, mocht u zich in Taiwan bevinden, zorg te dragen dat u zich ook registreert (gebruik hiervoor de uitgebreide registratie en niet alleen de verkorte aanmelding) zodat bekend is dat u in Taiwan bent. Mocht u al uit Taiwan zijn vertrokken, dan verzoek ik u eveneens uw registratie navenant aan te passen.

Met dank voor uw medewerking en u en uw familieleden een goede gezondheid toewensend, verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

Guido Tielman
Representative
Netherlands Office Taipei

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *