VNT Lantern Festival

Deel dit bericht

Op 23 februari vond het VNT Lantern Festival plaats. Dit ter viering van het Lunar New Year, en het daarbij behorende Lantern Festival.

Om de geest van het Lantaarnfestival echt te omarmen, haalt ons evenement inspiratie uit de rijke Taiwanese traditie om deze gelegenheid te vieren. Dit feest ook  bekend als Yuan Xiao Jie (元宵節) en markeert het einde van de nieuwjaarsfestiviteiten en is een tijd waarin gezinnen samenkomen om vreugde te delen, en met lantaarns verlichte straten een betoverende sfeer, en de lucht is gevuld met gelach.

Belangrijk onderdeel daarvan is het traditionele spel van de Lantern Riddles, waarmee het publiek uitgedaagd wordt om de soms onnavolgbare raadsels op te lossen. Plezier verzekerd!

Voordat we daar aan begonnen hield Ann Heylen, Professor in the Department of Taiwan Culture, Languages and Literature and the Director of the International Taiwan Studies Center, National Taiwan Normal University en enthousiast lid van de VNT een verhaal over een boek waar zij aan meegewerkt, en dat bestaat uit een 20-tal verhalen, die beschrijven hoe de bijzondere relatie tussen Taiwan en Nederland tot stand kwam, van uit zowel een Nederlands als een Taiwanees perspectief. Onderaan dit bericht vind je een flyer met meer informatie over dit boek – en hoe je het kan bestellen.

Even later was het tijd voor de prijsvragen en voor degenen die er niet bij waren dit keer hebben we er nog een paar om over na te denken:

  1. What belongs to you, but other people use it more often?
  2. The more you take, the more you leave behind. What am I?

We danken iedereen voor de komst naar weer een bijzonder gezellig en geslaagd VNT Event!

SHT_Taiwan-Flyer-def-v022024-2-LR tbv website

Save the Date: 30 Maart VNT Easter Event!

« van 2 »

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *