VNT Lentewandeling

Deel dit bericht

Met de eerste wandeling in de natuur, op 12 februari in de bergen boven Neihu, hebben we een oude VNT-traditie van wandelen in en rond Taipei nieuw leven ingeblazen. We wilden klein en onopvallend beginnen, en hoewel de groep klein was, was de Hike een succes. Niet in de laatste plaats vanwege de uitstekende wandelomstandigheden bij fris lenteweer. Tot zijn ontsteltenis besefte de organisator dat een verschil in busschema ertoe leidde dat twee personen de groep misten, een les die hij nederig had geleerd voor toekomstige evenementen. De twee genoten naar verluidt nog steeds van een prachtige wandeling, zij het alleen.

Rond 09.45 uur had de groep van 8 personen zich verzameld bij LAOYE VILLA op de berg met uitzicht op Neihu en Peter Paul (PP) nam de leiding als gids van de dag. We kiezen voor de middelzware wandeling. Na een korte wandeling over asfalt werd al snel duidelijk dat bij ‘medium’ ook kliminspanningen hoorden, waarvoor PP weloverwogen handschoenen had voorzien. Het klimmen met behulp van touwen bleek goed te doen, maar stelde toch in het algemeen een deel van de deelnemers op de proef, want al klimmend weet je niet wat je nog te wachten staat. Na een uur een bergopwaarts en schilderachtig bergpad te hebben gevolgd, bereikten we het hoogste punt met adembenemende uitzichten. En nadat we het hoogste punt van de Hike hadden bereikt, werd het bergafwaarts lopen gemakkelijker, wat bijdroeg aan het gevoel van voldoening.

Aangenaam daalden we af naar de vallei en werden getrakteerd op een pauze in een prachtige privétuin op een heuvel, gracieus aangeboden voor exclusief gebruik door de buurman van PP. Nina, de vrouw van PP, had warme koffie geregeld die gepaard ging met een aantal smakelijke lekkernijen die we hadden meegebracht voor consumptie langs de weg. Nieuwe energie opgedaan, we hebben zelfs een extra wandeling gemaakt over het uitgestrekte privéterrein, om beter te beseffen waarom dit gebied bekend staat om zijn bejaardengemeenschappen.

Elk avontuur in de natuur brengt verrassingen met zich mee, en de ‘ouderwetse lange sokken’ hebben hun superioriteit bewezen als een betere barrière tegen insecten en muggen dan de ‘voeringssokken met lage hakken’, die zo gewoon zijn voor gebruik in sneakers in Taiwan.

Rond 13.00 uur bereikte de groep de bushalte bij de poort van LaoYe Village voor de snelle terugreis naar de Brown-lijn op Donghu Station. Al met al hebben we genoten van zo’n 15.000 trappen en een beetje leuk klimmen, ongeveer gelijk aan zo’n 75 verdiepingen klimmen.

De deelnemers waren het er unaniem over eens dat de VNT in de toekomst meer van dergelijke wandelingen kan herhalen en niet noodzakelijkerwijs tot het najaar hoeft te wachten op de volgende. Uw deelname wordt sterk aanbevolen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *