VNT Kerstdiner 2021: veel emoties

Deel dit bericht

 

Het VNT Kerstdiner, dat gisteren gehouden werd in het altijd weer schitterende Shangri-La Hotel te Taipei, kende veel emotionele momenten in een overigens oergezellige en zeer ontspannen sfeer.

De voorzitter memoreerde in zijn opening dat de VNT in 2022 40 jaar bestaat.

Een vereniging is zo duurzaam omdat er steeds weer leden bereid zijn om zich daarvoor in te zetten. Omdat die vereniging zoveel meer is dan een feestclub. Het is een (h)echte gemeenschap van mensen die gebonden zijn door hun band met de culturen en/of taal waar deze gemeenschap op gebaseerd is.

De voorzitter vroeg om een applaus voor alle vrijwilligers die ook deze avond weer mogelijk gemaakt hadden voor de VNT.

Daarna vroeg de Voorzitter Tasja van Buuren, Nita van der Veer en Hiskia van der Ley naar voren te komen. De dames werden bijzonder bedankt voor hun inspanningen voor de VNT als lid van het VNT Bestuur, waarbij vooral de bijna 5 jaar dat Hiskia die rol ingevuld heeft, nog eens gememoreerd werd.

De voorzitter ging verder over de achtergrond van de later op de avond te houden veiling. Een lid, Jacques Clerx, had in januari van dit jaar de diagnose ALS gekregen. Kort daarop had de VNT al direct met Jan de Nul het initiatief genomen om een event in het kader van ALS te houden, ter ere en ondersteuning van Jacques. Daarbij werd het -nog in de kinderschoenen staand – Taiwan Motor Neuron Disease Association gekozen als goed doel voor de opbrengsten.

Helaas kon toen het evenement door Covid ontwikkelingen niet doorgaan. Nu, met het Kerstdiner ging het alsnog gebeuren.

De voorzitter besloot zijn verhaal met een bijzondere vermelding voor Chi Sui Wang, een zeer bekende kunstenares en lid van de VNT, die voor deze bijzondere veiling een schitterend schilderij ter beschikking stelde.

Enige tijd later begon de veiling, onder leiding van Veilingmeester Lisette Hurkmans, en co-veilingmeester Jan Kop.

Hier een video van Jan, waarin deze meer achtergrond geeft over Jacques en de ziekte ALS.

En hier een video om je een indruk te geven van de veiling.

Het werd een groot succes en er is ongeveer 100.000NT opgebracht voor het goede doel, een prachtig resultaat!

Het was ook bijzonder om later van aanwezigen, die al langer in Taiwan waren maar nog nooit van de VNT gehoord hadden, te horen wat een bijzonder warme en plezierige kennismaking dit voor hen was. “Echt een gemeenschap!”

En dankzij de DJ, de ruimhartige sponsoring van Heineken, het heerlijke eten en de topservice van Shangri-La en niet in de laatste plaats de tomeloze energie van de 23 aanwezige kinderen, werd het een heerlijke, gezellige avond!

« van 2 »

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *